Een terugblik op 3 maanden bloggen

Het heeft een hele tijd geduurd tot ik er klaar voor was om ‘mijzelf’ online te zetten en nu kan ik bijna niet geloven dat ik alweer drie maanden aan het bloggen ben! Ik heb op Blogger een basis blog opgezet, wat gespeeld met de lay-out en ben toen begonnen met schrijven over DIY projecten die ik had gedaan. Als ik nu door Judit’s Klusboek blader heb ik al een mooie verzameling online staan. Het leek me daarom ook een goed en leuk idee om afgelopen drie maanden eens te evalueren. Voel ik mij al een echte blogger? Hoe zit het met mijn doelen? Vind ik het leuk? En wat zijn mijn plannen voor de volgende drie maanden?


Judits klusboek proces meubel


Voel ik mij al een echte blogger...?
Nou nee eigenlijk (nog) niet. Ik vind het ontzettend leuk om te bloggen, maar voel me nog een beetje te gast in de bloggers wereld. Ik had geen idee dat de wereld van het bloggen zo groot was en dat het zo veel tijd kost om mooie en zinvolle dingen online te willen zetten. Ik ben iedereen die tutorials online zet over het opzetten van een blog en andere tips&tricks eeuwig dankbaar. Naast mijn klusprojecten op de blog zetten werk ik aan mijn blog skills en ben ik veel aan het leren over het opzetten van een website. Wat komt daar veel bij kijken zeg!

Waar ik het meest van geniet zijn de leuke reacties van vrienden en familie die het leuk vinden om te zien waar ik mee bezig ben. Dit geeft veel energie om nog meer te klussen en online te zetten. Met fulltime werken en andere hobby’s is dat soms alleen wat druk.
Behalve met diyen zelf ben je ook veel tijd kwijt met het maken van foto’s, het schrijven van de teksten en breng je ook significant meer tijd door op sociale media. Ik heb sinds januari een echte blog agenda waarin ik plan wanneer elk DIY project online moet komen. Helaas moet ik bekennen dat het me niet lukt om mij hier altijd aan te houden.
Mijn draai heb ik nog niet helemaal gevonden, maar een leuk avontuur is het zeker.


Hoe zit het met mijn doelen?
Dit is een lastige vraag, want wat kan je verwachten? Ik ben vrij planmatig ingesteld en maak voor alles lijstjes. Zo ben ik ook met Judits Klusboek begonnen en heb ik globale doelen opgesteld. Het hoofddoel was, en is nog steeds, laten zien hoe simpel en leuk het is om zelf meubels en interieur decoraties te maken. Dit wilde ik bereiken door elke week een nieuw verhaal op Judits Klusboek te posten en mee te doen op alle sociale media kanalen.

Met de sociale media ben ik volop bezig. De blog is aangemeld bij Bloglovin en BlogSociety, er is een Facebook pagina, een Pinterest account en ik ben te vinden op Instagram.  Met Instagram ben ik tegelijk begonnen als met bloggen en ik vind het geweldig. Hier post ik niet alleen maar diy projecten, maar ook andere dingen uit mijn dagelijkse leven. De Facebook pagina wordt al gevolgd door meer dan 70 mensen, waar ik heel blij van word. Al zijn deze volgers wel vooral vrienden en zal de rest opgevuld moeten worden door mensen die mij niet kennen. Een heel andere uitdaging dus!


instagram judits klusboek screenshot


Wat helemaal leuk is om terug te zien is dat ik bij mijn doelen ook mijn droom op papier heb gezet. Namelijk dat Judits Klusboek uiteindelijk als draagvlak kan functioneren voor een winkel waar de producten die ik maak verkocht kunnen worden, genaamd Knoest.
Doordat ik al een naam heb bedacht lijkt dit een heel concreet plan, maar eigenlijk is het meer een dagdroom of fantasie van een andere carrière. Wie weet krijg ik hier ooit de mogelijkheid toe en dan kan je er maar beter alvast goed over nagedacht hebben.

Engels vs Nederlands
Een vraag die mij vaak gesteld word, is waarom ik ervoor heb gekozen om in het Nederlands te bloggen in plaats van Engels. Met Engels heb je natuurlijk een veel groter bereik en daarmee sneller een grotere groep volgers en geïnteresseerden. Aan de andere kant zijn er al heel veel Engelse DIY blogs en lijkt het me moeilijk om daartussen op te vallen.
Soms twijfel ik nog wel aan mijn keuze voor Nederlands, maar mijn doel is om mensen te laten zien wat ik doe en ze ook aan het doe het zelven te krijgen en ik denk dat ik dat het beste in het Nederlands kan en daar ga ik dus ook lekker mee door.
Bij statistieken zag ik staan dat Judit’s Klusboek soms wel bezocht wordt door mensen uit Amerika en Rusland, dus heb ik wel een vertaalknop op de blog gezet. Van een vriendin uit Italië kreeg ik zelfs het leuke berichtje dat ze mijn blog gebruikt om Nederlands te leren.


juditsklusboek tuinbank steigerhout diy
Wat zijn de plannen voor de komende (drie) maanden?
Behalve lekker doorgaan waar ik mee bezig ben en ervan blijven genieten heb ik nog wel wat ideeën waar ik mij de komende maanden op wil focussen. De belangrijkste is het structureren van de blog en hoe het in mijn leven past. 

Ten eerste ga ik zeer binnenkort het menu aanpassen zodat er beter door de blog genavigeerd kan worden en alles netjes en logisch geordend staat. Daarnaast ga ik maandelijkse terugblikken introduceren voor de mensen die geen tijd hebben elke post te lezen. Ten slotte ga ik meer meubels maken zoals de tuinbank die je in de afbeelding hierboven ziet. Ik ben aan het uitzoeken hoe ik hier begrijpelijke bouwtekeningen voor kan maken zodat iedereen het thuis kan na bouwen.

Hebben jullie nog tips of ideeën wat ik kan verbeteren aan Judits Klusboek of klusprojecten die je graag terug wil zien, laat het me dan weten door hieronder een bericht achter te laten.

Xx Judit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...