DIY juwelenschaaltje van boetseerklei

Tijdens een bezoekje aan de Action laatst kwam ik boetseerklei met een stone look tegen die ook nog luchthardend is. Ik heb ondertussen al aardig wat dingen gemaakt met cement, zoals onderzetters en waxinelichtjeshouders dus het leek mij leuk om te kijken of boetseerklei een goed alternatief zou zijn voor de kliederboel die je van betonstorten krijgt. Het eindproduct zijn deze leuke schaaltjes.

diy boetseerklei schaaltjes

Met een mini deegroller heb ik de klei, nadat ik het goed had gekneed, plat gerold tot 0.5 cm en met een rond vormpje heb ik vormpjes uitgestoken. Een aantal vormpjes heb ik zo laten drogen om onderzetters van te maken. De anderen heb ik in een kom gelegd om ze om te vormen tot kleine schaaltjes.

boetseerklei Action stone lookboetseerklei diy

Na een paar uur waren de schaaltjes hard genoeg om uit de kom te halen en zo verder te laten drogen. Het verder drogen duurde alleen erg lang, net zoals bij de onderzetters. Ik denk misschien zelfs wel langer dan als je cement stort.

Pas na 2 volle dagen had ik het gevoel dat ik kon beginnen met de afwerking. De gouden verf op de klei (welke combinatie ik ook heb gebruikt bij de waxinelichtjeshouders van cement) vind ik nog steeds erg mooi. Het geeft een sjieken uitstraling aan het robuuste beton. De stone look van de klei is wel minder ‘betonnig’ dan als je het cement zelf stort. Het oogt minder donker en minder grof.

Boetseerklei diy schaaltjes


Voor de schaaltjes is boetseerklei een goede uitkomst want die vorm is bijna onmogelijk om te krijgen met cement. Ik ben er erg blij mee en gebruik ze nu om mijn sieraden in te bewaren. Omdat boetseerklei ook een stuk lichter is dan cement zijn de onderzetters minder goed gelukt. Tijdens het drogen trokken ze helaas een beetje krom. Onderzetters maken met cement gaat makkelijker en uiteindelijk dus ook sneller. Om het water dicht te maken kan je de klei nog aflakken met mod podge.

schaaltjes boetseerklei stone look

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...