Terugblik #4 april 2016

Afgelopen maand was het wat rustig op Judits Klusboek maar ik heb niet stil gezeten hoor.
Ik ben veel buiten in de tuin bezig geweest met het mooie weer en die ene week dat het in Nederland zelfs aan het sneeuwen was, lag ik op het strand van Kreta te bakken!

Tuinieren

Tuintjesdag
Begin april was het jaarlijkse tuintjesdag op Bungalowpark de Ridderhof in Lage Vuursche. Mijn ouders hebben hier een huisje en aan het begin van het seizoen komen alle bewoners samen om hun tuin en het park op te knappen. Behalve dat het altijd er gezellig is, is het ook leuk om het park helemaal zomer klaar te maken. Iedereen helpt elkaar en je ziet snel verandering. Daarbij had ik niet verwacht dat ik buiten zou kunnen werken zonder jas!
tuinieren lage vuursche tuintjesdag

800 meidoornboompjes....
Het weekend na tuintjesdag was het tijd voor een andere klus: 800 meidoornboompjes planten in Castricum. Zoals je op de foto's ziet is het nu nog een groot weiland, maar de boompjes moesten de erfafscheiding aangeven. Binnenkort is dit een prachtige tuin! Het was verschrikkelijk hard werken maar gelukkig waren we met een grote groep. Eerst moest er een geul gegraven worden waar de boompjes in konden. Daarna moesten de boompjes 15 centimeter uit elkaar in zigzag patroon in de geul geplaatst worden. Die boompjes bleven natuurlijk niet netjes uit zichzelf staan dus moest iemand ze vasthouden terwijl een ander eerst mest in de geul schepte en daarna de geul dichtmaakte met de normale aarde. En dat 800 keer!!

meidoorn erf tuinieren

Balkon
Deze maand ben ik ook verder gegaan met mijn verticale balkontuin. Sommige plantjes beginnen al uit te komen en ook de wortel en spinazie hebben een plek gekregen. 
Een hele tijd geleden heb ik een stekje van de passievrucht van mijn moeder gekregen, maar die had het door de wind zwaar op mijn balkonnetje. Ik wil heel graag dat hij het goed gaat doen want een passievrucht geeft prachtige bloemen. Bij het grofvuil zag ik laatst een deel van een oude vlonder liggen, dus heb ik gelijk meegenomen. Door een aantal planken ertussen uit te halen krijg je een perfecte klimmuur voor de passievrucht waar hij zich aan kan vastklampen. Gelukkig zaten er nog wat gaten in de muur waar ik makkelijk een plug in kon stoppen en zo het houten rek kon vastschroeven.

verticale tuin passievrucht

DIY
Op het gebied van doe het zelven was het zoals ik al had gezegd een beetje rustig deze maand. Ik heb weinig projecten afgerond die ik met jullie kon delen, maar heb wel veel voorbereid!
De zelfgemaakte ModPodge is weer aangevuld en de potjes heb ik geverfd met schoolbordverf zodat ik glans en mat uit elkaar kan houden. De boetseerklei heb ik er ook weer bij gepakt en wat mooie dingen mee gemaakt. Dit vind je binnenkort hier op Judits Klusboek terug!

modpodge boetseerklei
Waar ik vooral veel mee bezig ben geweest is met het uittekenen van een nieuw project. Het is een cadeau voor iemand dus ik kan nog niet zeggen wat het wordt, maar ik ben er nu al heel enthousiast over! Het is een meubel die ik eerst heb geschetst en nu ben ik bezig om een 3D model te maken in het programma SketchUp. Daar kan ik dan precies zien hoe groot het wordt en hoeveel materiaal ik nodig heb. Binnenkort dus meer!

Verhuizingen
De laatste tijd hoor ik heel veel over verhuizen om mij heen en nu gaan ook mijn ouders waarschijnlijk ergens anders wonen. Ook al woon je er niet meer is het toch gek als je ouders weg gaan en je je oude kamer moet opruimen. Verhuizingen vind ik altijd erg leuk, zolang het niet mijn eigen verhuizing is haha. Je wordt er altijd weer nostalgisch van en kan leuke herinneringen ophalen. Op facebook deelde ik deze foto al: een projectje dat ik vond toen we het huis van mijn ouders aan het opruimen waren. 3D kaarten maken is nog een lange tijd een hobby van mij geweest. Erg leuk om tegen te komen.
kind hobby 3d kaarten


Vakantie
Afsluiter van de maand was een heerlijk week op Kreta! We hadden prachtig weer. Lekker warm maar wel een briesje zodat je niet helemaal kapot ging van de hitte. Kreta is een prachtig eiland met ontzettend lieve mensen. Wij zaten er net voor het toeristenseizoen dus het was overal nog lekker rustig. We hebben lekker aan het strand en zwembad gelegen maar hebben ook veel van het eiland gezien zoals de Imbros kloof en Knossos. We hebben zelf als echte Grieken over enge bergweggetjes gereden! Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming dan is Kreta een echte aanrader!

kreta


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...