Terugblik #5 mei


Er is alweer een maand voorbij! Soms gaat het echt veel te snel allemaal. Deze maand was een beetje gek door lange weekenden en veel drukte op het werk. Gelukkig heb ik wel genoeg tijd gehad om te doe het zelven. Voor mij is dat echt een rustgevende manier om mijn vrije tijd te besteden. Nu nog de blogposts schrijven zodat jullie ook aan de slag kunnen. Volgende maand misschien!?

Klusdag 
Eens in de zoveel tijd hebben een vriendin en ik een klusdag. De lekkere hapjes en thee staan klaar en we proberen dan dingen uit die we ergens hebben gezien. Soms zijn het grote dingen waar we echt de hele dag mee bezig zijn en af en toe, zoals deze dag laatst, staan er meerdere kleine projecten op de planning.


Ik ben de klusdag begonnen met een ring van ijzerdraad die ik een aantal maanden geleden op een markt in Pisa heb zien liggen. Ik heb het perfecte ijzerdraad gevonden qua kleur en dikte. Het is wat priegelwerk en het is even uitzoeken hoe je de uiteinden afsluit zodat je geen pijnlijke uitsteeksel hebt, maar met het eindresultaat ben ik erg blij. Wie had gedacht dat ijzerdraad gebruikt kon worden voor een elegante ring. Mijn zus is deze ring nu aan het proef dragen! Als zij tevreden is zal ik het vaker gaan proberen en natuurlijk ook een blogpost erover plaatsen.

Het tweede sieraad dat we hebben gemaakt is eveneens klein en elegant: een buisje van beton die je kan verven met bijvoorbeeld goud. Enthousiast begon ik met cement in een rietje te gieten, maar dit was zo'n kliederboel dat ik snel ben overgestapt op boetseerklei. Dit werkte veel makkelijker, sneller en netter en ziet er ook uit als beton. Wat is boetseerklei toch fijn! Ook dit projectje zie je natuurlijk binnenkort uitgebreid terug op Judits Klusboek!


Omdat het cement toch al klaar stond hebben we ook een geometrische vorm vol gestort. De vorm is gemaakt van karton en duck tape. Het jammere aan zo een project tijdens een klusdag is dat je vrij snel klaar bent, maar dan heel lang moet wachten tot je ziet wat het resultaat is. Uiteindelijk is het een boekensteun geworden!


Het grootste project van de dag was de lamp. Het hout er om heen is van een pallet en het was een hele klus om daar wat goede planken van af te krijgen. Met zijn tweeën is het uiteindelijk gelukt maar de ijzerzaag heeft het helaas niet overleefd. Het snoer van de lamp zit door een gat dat we geboord hebben in een van de planken.
Tegenwoordig heb je zulke mooie peertjes dat de lamp zelf al een mooi object is en je deze echt niet hoeft te verbergen. Cadeaus

Deze maand was heel gezellig met veel feesten. Nu de status een beetje is ontstaan van doe het zelver, worden er toch ook wel zelfgemaakt cadeaus verwacht. Een aantal staan al beschreven op Judits Klusboek dus als jij nog een cadeau voor iemand moet verzinnen kan je zelf al aan de slag.

Zo heb ik een bierdoppenkast gemaakt voor mijn broer.
Iemand anders heb ik blij gemaakt met deze kaarsen in ouderwetse kopjes.String art is al een hele hype, maar dit is de eerste keer dat ik het heb uitgeprobeerd voor een persoonlijk afstudeercadeau. 
Soms mag je jezelf natuurlijk ook iets cadeau geven. Deze pennenbakjes van boetseerklei staan nu gezellig op mijn bureau.
Wat komt er aan?

Zoals je al hebt gezien heb ik erg veel doe het zelf projecten gedaan die nog niet op Judits Klusboek staan. Ik ga daar komende maand mee aan de slag. Verder zal ik ook zeker niet stil zitten met andere projecten. Zo ben ik al even bezig met het haken van een mandje van touw. Ik wil nog een paar dingen met cement uitproberen en heb nog heel veel ideeën voor sieraden. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...