terugblik #6 juni

Juli is alweer een tijdje onderweg, maar toch wilde ik nog even snel met jullie delen wat er op klus en doe het zelf vlak allemaal is gebeurd in juni.


Doe het zelven

Op Judits Klusboek deelde ik weer een leuke klustip deze maand. Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben om je wijnflessen niet zomaar meer in de glasbak te gooien. Je kan er namelijk prachtige dingen van maken. Vaas, lamp, beker of bloempot?Ook heb ik (eindelijk) het eerste mandje van jute touw af gehaakt. Ik wilde al heel lang mandjes voor alle prulletjes voor in de badkamer, maar kon nooit leuke vinden met ook het goede formaat. Op Pinterest zag ik dat veel mensen ook mandjes zelf haakten. Ideaal omdat je zelf de grote kan bepalen. Jute is daarnaast erg sterk en blijft lang mooi. Dit was een projectje voor 's avonds voor de tv. Het was alleen een iets groter/zwaarder project dan van te voren gedacht. Jute is dan sterk, het is ook erg stroef en pijnlijk voor je vingers. Een hele avond lekker haken zit er dus niet in. Eigenlijk wil ik er nog twee..... dus even doorbijten!


Tussen de bedrijven door heb ik wat tijd gemaakt voor een massaproductie. De mallen (10 stuks) staan er al, nu nog vullen met cement en, als het goed is, worden het hele mooie geometrische pennenbakken voor op kantoor.Nieuwe camera gekocht!

Ik ben de trotste eigenaar van een nieuwe camera: de Sony DSC-HX300 Cyber-Shot. Hij is fijn compact, niet te zwaar, ligt goed in de hand en heeft 50x zoom optische zoom. Ik was al heel lang op zoek, maar als leek is het niet makkelijk om camera's goed met elkaar te vergelijken. Tot nu toe ben ik met deze Sony heel blij. Ik heb nog niet echt tijd gehad om alle functies goed uit te zoeken. De automatische stand maakt in ieder geval al mooie foto's en zelfs met 50x zoom zijn de foto's nog scherp. 

Ik ben niet echt een goede fotograaf ofzo. Ik vind het wel leuk om foto's te maken, maar neem vaak niet de tijd om ook de goede instellingen te vinden. Dat ben ik nu wel echt van plan, na de zomer ga ik een fotografiecursus volgen!


Verbouwen

Het grootste klus project, en ook de reden waarom deze post zo laat is, is een verbouwing! Afgelopen weken was ik druk bezig met de voorbereidingen. Het is een oud huis waar veel aan moet gebeuren. Daarvoor moest er plattegronden komen met de nieuwe situatie, nagedacht worden over mogelijke indelingen en een 3D model in elkaar gezet worden zodat je goed kan zien hoe de woning er aan het einde uit kan komen te zien. Ook is er veel tijd gaan zitten in het maken van een planning. Er komt ontzettend veel bij kijken en dat moet allemaal goed langs en naast elkaar kunnen lopen. 

Komende weken gaan we eindelijk aan de slag! De eerste stap is ook de leukste: de sloop.

Balkontuin
Mijn kleine tuintje op het balkon is deze maand helemaal opgeleefd,
De avocadopit die ik had gezaaid leek heel lang niets te doen en ik stond bijna op het punt om hem weg te gooien toen ik opeens een kleine stengel uit de pit zag steken. Nu hij is doorgebroken gaat hij als een speer. Volgens het 'plan een pit' boek moet ik hem eigenlijk als hij 25 centimeter hoog is aftoppen zodat hij mooie scheuten krijgt... Het is bijna zover maar dat is toch wel eng. Je knipt dan bijna alle bladeren eraf. 


De overige planten op het balkon had ik niet zo goed in de gaten gehouden. Met al die regen deze maand hoefde ik ze ook niet echt water te geven. Totdat het vorige week gelukkig wel weer even mooi weer was. De planten hebben gefloreerd! De sperziebonen zijn bijna klaar om gegeten te worden en de courgetteplant heeft ook al hele lieve mini courgettes. En dat allemaal op een balkonnetje van nog geen 2 vierkante meter. 


Komende maanden zal het wat rustiger zijn op Judits Klusboek. Ik ga me naast het werk namelijk vol inzetten als project manager voor de verbouwing. Geen tijd dus voor doe het zelven en blogposts, maar als het goed is wel heel veel ervaring die ik achteraf met jullie kan delen!

Liefs Judit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...