INSPIRATIE: 5 DIYs voor moederdag

Al zou je het door het koude en natte weer van de laatste dagen niet denken, maar het is alweer mei en dat betekent dat het ook weer bijna Moederdag is! Als kind maakte je al met behulp van de juf op school zelf helemaal een cadeau om je moeder in het zonnetje te zetten. Ook als je volwassen bent is het leuk om voor Moederdag je cadeau zelf te maken. Dat hoort naast een ontbijt op bed een beetje bij Moederdag.  

Dit jaar heb ik mijn moeder gevraagd wat ze leuk zou vinden om, gemaakt door mij, cadeau te krijgen voor Moederdag. Deze 5 doe-het-zelf cadeaus deel ik vandaag met jullie voor een dosis inspiratie zodat ook jullie dit weekend nog iets kunnen maken. Dit is het verlanglijstje van mijn moeder, de voorbeelden heb ik er zelf bij gezocht. En ja, wat zal ik dan zelf gaan maken...?! 


attys haakblog sjaal bloemetjes moederdag


1. Vrolijke bloemetjes sjaal

Een paar weken geleden hebben mijn moeder en ik een haakworkshop bijgewoond. De haak lerares had een hele mooie sjaal om met allemaal kleine bloemetjes. Op de haakblog van Atty staat een heel goed patroon voor deze sjaal. Voor deze sjaal gebruik je heel veel verschillende kleuren wol, waarmee je goed je restjes op kan maken. 

Te veel werk voor Moederdag? Dan kan je het ook kleiner aanpakken en een paar bloemen combineren tot een broche. 


2. Juwelen bakje


Het tweede dat mijn moeder wel wil hebben is een mooi klein bakje om juwelen in te bewaren. Dit is een makkelijke DIY met boetseerklei en een potje gouden verf. 

juwelen bakje boetseerklei diy

DIY onderzetters hungry heart3. Onderzetters

Net verhuisd, dan mis je nog wel eens kleine dingen voor in het huishouden. Zo zoekt mijn moeder nog nieuwe pannen onderzetters. Deze van Hungry Heart vind ik echt bij het nieuwe interieur van mijn ouders passen. Je moet wel even op zoek naar een goede mal voor het cement, maar het resultaat mag er wezen!


dienblad Burly Chic4. Dienblad


Een ander cadeau op het verlanglijstje van mijn moeder is een leuk dienblad of het bewerken van haar bestaande dienblad. Makkelijk om de thee en koekjes de tuin in te dragen. Wat dacht je van deze van BurlyChic? Gemaakt van resthout, stoere handvatten en het hartje kan je er op schilderen of houtbranden. 
5. Theelepel ring

Het laatste op het verlanglijstje was een bijzondere ring. Ik heb wel eens een ring gemaakt van een theelepel, en dat valt volgens mij wel onder de categorie bijzonder. In kringloopwinkels vind je nu heel vaak oude lepels met versieringen of misschien heb je er nog wel een in de bestek la liggen. Ook leuk om te combineren met cadeau nummer 2, het juwelenbakje! 


ring theelepel diy moederdag


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...