mijn moodboard voor de keuken

Verhuizen is top! Je mag namelijk je eigen interieur uitzoeken.
Voordat de koop van ons nieuwe huis officieel was ben ik al gaan nadenken over de inrichting. Waar komen de meubels te staan, welke kleuren komen er op de muur en wat voor een vloer moet erin. Dit is mijn eerste koophuis en eindelijk kan ik hier losgaan met al die voorbeelden die ik over de jaren heb verzameld op Pinterest. Elk huis is weer anders, en moet je weer anders mee om gaan. Ik ben al verliefd op ons huisje, maar het is nog niet mijn droomhuis. Die zal ik zelf moeten bouwen. Om een goed beeld te krijgen van de stijl die ik in het huis wil terug laten komen heb ik voor elke ruimte een moodboard gemaakt. Ik heb uren op Pinterest rondgekeken en ook mijn verzameling woonbladen in stukjes gescheurd. 
Met deze moodboards in de hand konden wij wel overwogen keuzes maken bij het uitzoeken van de kleuren voor de muren, de vloer en de nieuwe meubels. 


De moodboard van vandaag: de keuken. 


moodboard nieuwe keuken judits klusboek

Misschien hebben sommige van jullie al een foto voorbij zien komen in de blog waar ik vertelde dat ik ga verhuizen, maar de keuken nu is groot en rood. Met het grote aspect ben ik super tevreden, met de rode kleur iets minder. 

Ik wil een frissere, minder opvallende, wat neutrale kleur keuken. Helemaal omdat de keuken open is richting de woonkamer en wel een beetje op de achtergrond mag verdwijnen. Het keukenblad is van hout en er zit een mooie grote keramiek witte wasbak in. De kastjes zijn van hout, wat je vrij makkelijk kan verven. Makkie dus, alleen nog een kleur uitzoeken. 

Zoals je kan zien aan het moodboard neig ik een beetje naar grijs of grijsblauw. Maar omdat de kleur van je keuken toch wel bepalend is voor rest van de ruimte, en het verven niet zomaar een klein klusjes is heb ik kleuradvies ingewonnen bij De Nijhoff in Baarn. Uit heel veel tinten grijs heb ik, denk ik, de mooiste uitgezocht. Het is uiteindelijk de kleur puur turf (grijsbruin) geworden van Flexa. Binnenkort als de keuken af is komen de foto's! Ik vond het wel heel moeilijk hoor! Ik was heel erg bang dat ik de kleur uiteindelijk niet mooi zou vinden. Tot nu toe valt dat gelukkig mee. 

Een eettafel en stoelen hebben we nog niet gevonden. De sfeer die een mix van verschillende stoelen uitstraalt daar hou ik wel van. Waarschijnlijk wordt de tafel wit als contrast met de grijze keukenkastjes. Hier ga ik rustig over nadenken als het huis af is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...