mijn moodboard voor het dakterras

Voordat de koop van ons nieuwe huis officieel was ben ik al gaan nadenken over de inrichting. Waar komen de meubels te staan, welke kleuren komen er op de muur en wat voor een vloer moet er in. Dit is mijn eerste koop huis en eindelijk kan ik hier los gaan met al die voorbeelden die ik over de jaren heb verzameld op Pinterest. Om een goed beeld te krijgen van de stijl die ik in het huis wil terug laten komen heb ik voor elke ruimte een moodboard gemaakt. En natuurlijk ook voor de buitenruimte. Ik heb uren op Pinterest rond gekeken en ook mijn verzameling woonbladen in stukjes gescheurd.  

De moodboard van vandaag loopt een klein beetje op de zaken vooruit, maar dan kan ik er de komende maanden al bij weg zwijmelen: het dakterrasHet is nu nog niet veel, maar wij hebben natuurlijk grootse plannen met het dakterras. Het is wel al een heerlijke plek waar je niet door hebt dat je midden in de stad zit. Geen lawaai van het verkeer en veel groen om je heen. Voor nu laten we hem even voor wat het is, volgend voorjaar moet het de plek zijn om te genieten in het zonnetje. 

Dit is precies wat ik miste in ons vorige huis en waar we dus ook expliciet naar op zoek waren tijdens de huizenjacht. Op de grond wil ik een combinatie van steigerplanken die een terras vormen en grind of sedum er omheen.  

Natuurlijk moet er een plekje komen voor een moestuin. Helaas kan dat niet in de grond, maar met een goede bak kan ik ook wel uit de voeten. Alles beter dan de bloembakken van mijn balkon nu. 

Er moeten relax stoelen of een mooie bank staan om gezellig te zitten in de zomer. Een bar zou geweldig zijn: ik zie me daar al borrelen hoor!

Omdat we van plan zijn de dakterras heel heel veel te gebruiken moeten we ook op zoek naar een mooie heg die wat hoger is dan het hekje nu. Niet alleen voor onze eigen privacy, maar ook die van de buren. Dit wil ik zo natuurlijk mogelijk houden. Aan een kant van het terras komt de blauwen regen van de onderburen al omhoog, dus die kunnen we mooi om het hekje heen laten kronkelen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...