moodboard voor de werkkamer

Voordat de koop van ons nieuwe huis officieel was ben ik al gaan nadenken over de inrichting. Waar komen de meubels te staan, welke kleuren komen er op de muur en wat voor een vloer moet er in. Dit is mijn eerste koop huis en eindelijk kan ik hier los gaan met al die voorbeelden die ik over de jaren heb verzameld op Pinterest. Om een goed beeld te krijgen van de stijl die ik in het huis wil terug laten komen heb ik voor elke ruimte een moodboard gemaakt. En natuurlijk ook voor de buitenruimte. Ik heb uren op Pinterest rond gekeken en ook mijn verzameling woonbladen in stukjes gescheurd.  

De aller aller laatste moodboard die ik nog met jullie wil delen: De werkkamer

De naam werkkamer doet de ruimte misschien iets te veel eer aan. Een werkhoekje komt dichter in de buurt, maar desondanks wil ik er een hele fijne plek van maken om te kunnen werken achter de laptop, leuke blogs te kunnen schrijven en af en toe ook nog wat te knutselen. 

Het werkhoekje staat in open verbinding met de slaapkamer dus mag niet te rommelig zijn. Dat betekent genoeg ruimte om alle doe-het-zelf en knutsel spullen op te kunnen ruimen. En ja, dat is ook na mijn ontspul pogingen, heel veel. Misschien van die leuke mandjes voor onder de tafel? Als ik dan achter de laptop zit, wil ik ook niet afgeleid worden door alle rondslingerende half afgemaakte projecten die misschien veel leuker zijn om af te maken dan waar ik op dat moment mee bezig ben. 

Het bureau zet ik zo neer dat ik naar buiten kan kijken, naar het dakterras. Wie weet doe ik nog af en toe inspiratie op door buiten naar de bomen en de vogeltjes te kijken. De verbinding met buiten wil ik maken met een mooie grote plant naast het bureau. Groen is ook heel belangrijk voor de rust en concentratie denk ik altijd. 

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de posters met quotes en motiverende teksten in het interieur, maar de definitie voor nerd kwam ik tegen en vond ik toch wel heel toepasselijk voor de werkhoek. Dus die krijgt ook een plekje, voor deze ene keer. Wie weet op de prikbord muur waar ik alle inspiratie dingetjes op kan pinnen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...