Klushulp: Zelf modpodge maken!

ModPodge is een wondermiddel dat ik bij heel veel projecten gebruik. ModPodge is een lijm en sealer in één. Je kan het dus gebruiken als lijm, maar ook om dingen af te lakken. Vroeger kocht ik dit bij de Xenos of de Pipoos, maar sindsdien ik heb uitgevonden dat je het ook heel simpel zelf kan maken ben ik overgestapt! Nog beter werd het toen ik twee soorten ModPodge ging gebruiken: mat en glans. Hieronder zie je hoe jij de ModPodge ook zelf kan maken!

diy modpodge homemadeDuur: 5 minuten              Moeilijkheidsgraad: super simpel

ModPodge werkt vooral goed voor het overbrengen van foto’s op hout waarbij je beiden functies gebruikt. Maar ook heb ik het gebruikt om mooie lantaarns van te maken met touw. Uiteindelijk heb ik het zelfs gebruikt om onderzetters van cement te sealen en zo te beschermen tegen vlekken.

Wat heb je nodig?
  •          Houtlijm
  •          Water
  •          Afsluitbaar potje
  •               Kleurloze beits (alleen voor een glanzende ModPodge)

Het is echt by far de simpelste DIY ooit! Wat moet je doen? 
1. Meng de houtlijm met water in een verhouding 2:1. 
Dus 100 gram lijm meng je met 50 gram water. 
2. Goed schudden, 
3. En gebruiken maar!

Deze ModPodge geeft een matte afwerking. Wil je toch een glanzende afwerking, dan moet je een theelepel kleurloze beits toevoegen aan je lijm/watermengsel. Dat is alles!

Vergeet niet om dan wel duidelijk op je potje te zetten welke ModPodge erin zit. Zou jammer zijn als je net de verkeerde pakt. Ik heb de potjes beschilderd met schoolbordverf zodat ik handmatig op kan schrijven wat er precies in zit. Nog even werken aan mijn handschrift misschien.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...