een gepersonaliseerde First Fight Box

Alweer een tijdje geleden vond ik een verrassend verzoek in mijn mailbox. Naar aanleiding van mijn blog over het branden van een foto op hout vroeg iemand mij of ik hem wilde helpen een bijzonder cadeau te maken. Naast dat ik het ontzettend leuk vond om mijn eerste echt opdracht te krijgen was dit ook echt iets wat in mijn straatje past! Heb je wel eens gehoord van een First Fight Box?

The First Fight box is een traditioneel cadeau bij bruiloften. Het is een kistje met daarin een fles wijn en twee wijnglazen. Het bruidspaar wordt gevraagd om elkaar een liefdesbrief te schrijven en deze in het kistje bij de wijn te stoppen. Op de bruiloft mogen ze deze dan dicht spijkeren.

first fight box bruiloft wijn

Tijdens hun eerste ruzie als getrouwd stel mogen ze de kist openbreken en allebei, met een glas wijn, de brief van de ander lezen. Als je eenmaal de liefdesbrief leest dan lijkt de ruzie ontzettend nutteloos en kan je de rest van de wijn gezellig samen opdrinken. Romantisch toch?! Hebben ze nooit ruzie, dan mogen ze hem openen tijdens het 5 of 10-jarige jubileum. 


Mij was gevraagd om een persoonlijke en robuuste kist te maken. Daarom heb ik de kist gemaakt van pallethout, wat al duidelijk geleefd heeft en lekker ruig is. Op de deksel heb ik een abstracte weergave van een foto van het bruidspaar gebrand.  Ik had al eerder een foto op hout gebrand, waardoor ik al goed wist hoe ik dit wilde aanpakken!


kist pallets first fight box

Voor het kistje heb ik ook gebruik gemaakt van de standaard maten van de pallet planken. De deksel is twee palletplanken breed aan elkaar bevestigd met een latje. Het kistje is uiteindelijk 32 bij 19 centimeter en één plank (9,5 cm) diep. Precies groot genoeg voor een fles wijn en twee glazen.  Niet elke pallet is even groot dus het is altijd een beetje passen en meten. Voor de zekerheid kan je natuurlijk ook het hout op maat laten zagen bij de bouwmarkt.

Ik ben begonnen met twee planken als de bodem en heb daarop twee dwarsplanken geplaatst en aan elkaar gespijkerd. Daarna daartussen de zijkanten van de kist en uiteindelijk de deksel, die nog los moest blijven om de brieven toe te kunnen voegen. 

Op de deksel heb ik een foto van het bruidspaar gebrand. Deze foto moest ik eerst bewerken op de computer zodat je goede zwarte vlakken hebt om in te branden en het bruidspaar toch nog goed herkenbaar was.


houtbranden first fight boxDe bewerkte foto moet je altijd in spiegelbeeld uitprinten om hem goed op het hout te krijgen. De randen van de foto loop ik na met een potlood en dan draai ik de afbeelding om op het hout. Als je hier dan overheen krast worden de lijnen die je eerder hebt gezet lichtjes op het hout zichtbaar. Tijdens het branden heb je dan een referentie. 

Zo blij met het eindresultaat, precies wat ik in gedachten had! Tijdens de bruiloft is de kist dichtgespijkerd tot de eerste ruzie. Maar ik ga er van uit dat ze het lekker wijntje fijn samen drinken op hun 5 jarige jubileum!

Wil jij ook zo een leuke foto gebrand op hout? Neem contact met me op en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.  Meer houtgebrande producten die te bestellen zijn vind je onder het kopje winkel in het menu. 


houtbranden foto first fight box

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...