Tip: gebruik je eigen handschrift als lettertype

Het kan zijn dat dit al jaren bestaat, maar toen ik het laatst tegen kwam was ik in ieder geval gelijk enthousiast: je kan van je eigen handschrift gratis een lettertype font laten maken voor op de computer! 

Ik was een beetje sceptisch of het ook echt op mijn handschrift zou lijken. Vooral omdat je toch anders schrijft als je alle letters los van elkaar moet opschrijven en omdat je weet dat je goed je best moet doen. Normaal schrijf ik redelijk snel waardoor het soms krabbels worden die alleen ik nog kan lezen. Nu heb ik heel erg mijn best gedaan!

lettertype handschrift judit's klusboekIk heb niet een heel mooi handschrift vind ik zelf, maar het is wel leuk om teksten op de computer te kunnen schrijven die lijken alsof ze met de hand geschreven zijn. Zo kan je als blogger je blogposts persoonlijker maken door bijvoorbeeld te beginnen en te eindigen met je eigen handschrift. Of als een handtekening onder een brief. Ook leuk om te kijken of je het lettertype kan gebruiken in je logo. Helaas kan je je handschrift niet instellen bij Blogger dus kan ik het voor nu alleen gebruiken door een foto te maken van wat ik heb geschreven in Word. 

eigen handschrift font lettertype
Op www.myscriptfont.com kan je een A4 downloaden om in te vullen. Hier staan alle mogelijke letters en cijfers op. Op de A4 staat in elk vakje al een voorbeeld waardoor het gevaar bestaat dat je deze netjes gaat overtekenen en dus niet echt je eigen handschrift krijgt. Kijk uit dus!
Als je het formulier hebt ingescand en opstuurt naar myscriptfont krijg je je handschriftlettertype terug als een TFF bestand.

De eerste keer kwamen bij mij tijdens het schrijven een aantal letters over elkaar heen en was het daardoor niet te lezen. Blijkbaar schrijf ik nogal scheef? Omdat ik wel een bruikbaar lettertype wil heb ik het formulier nog een keer ingevuld. Bij de 2e poging is mijn 'e' niet zo duidelijk, waarschijnlijk door de kwaliteit van de scanner. En de 'i' lijkt een beetje weg te vallen.

Eigenlijk zou ik het dus nog een keer over moeten doen..... klinkers gebruik je altijd veel.
Maar over het algemeen ben ik erg tevreden. Het lettertype is wel mooier dan dat ik zelf schrijf, maar ik herken wel mezelf er in terug.
handschrift judit's klusboek voorbeeld
Weet jij al hoe je een nieuw lettertype font instelt op je computer? 
Hieronder leg ik het voor de zekerheid nog even snel uit:
1. Ga naar configuratiescherm
2. Daarna naar vormgeving en persoonlijke instellingen
3. Daarna naar lettertypen
4. Sleep je TTF bestand in de map met lettertypen.
5. Open Word
6. Kies daar het lettertype Myscriptfont
7. Nu staat je lettertype standaard in je lijst


judit's klusboek handschrift

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...