mijn moodboard voor de slaapkamer

Voordat de koop van ons nieuwe huis officieel was ben ik al gaan nadenken over de inrichting. Waar komen de meubels te staan, welke kleuren komen er op de muur en wat voor een vloer moet erin. Dit is mijn eerste koophuis en eindelijk kan ik hier losgaan met al die voorbeelden die ik over de jaren heb verzameld op Pinterest. Elk huis is weer anders, en moet je weer anders mee om gaan. Ik ben al verliefd op ons huisje, maar het is nog niet mijn droomhuis. Die zal ik zelf moeten bouwen. Om een goed beeld te krijgen van de stijl die ik in het huis wil terug laten komen heb ik voor elke ruimte een moodboard gemaakt. Ik heb uren op Pinterest rondgekeken en ook mijn verzameling woonbladen in stukjes gescheurd. Met deze moodboards in de hand konden wij wel overwogen keuzes maken bij het uitzoeken van de kleuren voor de muren, de vloer en de nieuwe meubels. 

De moodboard van vandaag: de slaapkamer. 
De sfeer die ik wil in mijn slaapkamer: rustgevend. Het moet een plek worden waar je kan relaxen, waar je alles achter je kan laten en lekker in je bed met dikke dekens kan duiken. Niet te veel poespas en gekkigheid. Eigenlijk is dit de leidende draad door het hele interieur.

De donkere vloer die de vorige eigenaar in de woonkamer had liggen, hebben we verplaatst naar de slaapkamer. Hier komt hij veel beter tot zijn recht. Als contrast met de donkere vloer gaan we voor een witte kast. Zo een mooie hoge die bijna de hele muur in beslag neemt. Fris, strak, en alles kan netjes opgeborgen worden achter de paneeldeuren. 

Alle muren worden ook wit, behalve de muur bij het hoofdeinde van het bed. Hier wil ik iets speciaals van maken. Een muur met kleurverloop of een beetje grove structuur maakt de kamer hopelijk wat stoerder en warmer. Voor de kleur ga ik toch weer voor groen, zoals ik dat ook in gedachte had voor de woonkamer. 

Een klein kleedje naast het bed, mooie lakens en een hip nachtkastje moeten het helemaal af maken. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...