mijn moodboard voor onze nieuwe woonkamer

Voordat de koop van ons nieuwe huis officieel was ben ik al gaan nadenken over de inrichting. Waar komen de meubels te staan, welke kleuren komen er op de muur en wat voor een vloer moet erin. Dit is mijn eerste koophuis en eindelijk kan ik hier losgaan met al die voorbeelden die ik over de jaren heb verzameld op Pinterest. Elk huis is weer anders, en moet je weer anders mee om gaan. Ik ben al verliefd op ons huisje, maar het is nog niet mijn droomhuis. Die zal ik zelf moeten bouwen. Om een goed beeld te krijgen van de stijl die ik in het huis wil terug laten komen heb ik voor elke ruimte een moodboard gemaakt. Ik heb uren op Pinterest rondgekeken en ook mijn verzameling woonbladen in stukjes gescheurd. Met deze moodboards in de hand konden wij wel overwogen keuzes maken bij het uitzoeken van de kleuren voor de muren, de vloer en de nieuwe meubels. 

De moodboard van vandaag: de woonkamer. 


moodboard nieuwe woonkamer judits klusboek


Ik wil een woonkamer waar je heerlijk kan hangen op de bank en kopjes thee kan drinken met je vriendinnen. Daarom zie ik een lekkere zithoek voor me met een warm kleed, een zwarte hoekbank (die nemen we mee), dekentjes en een grote stoel om in te luieren. Die stoel hoop ik binnenkort nog tegen het lijf te lopen in een kringloopwinkel! 

Ik ben helemaal weg van de combinatie van hout met groen: warm, knus, gezellig. Mijn kamer vroeger was groen met geel, mijn studentenhuis had een licht groene muur, onze slaapkamer nu heeft dezelfde lichte kleur groen (vooral omdat we die nog over hadden) en ook nu kies ik weer voor een groene muur in de woonkamer. Ergens is er dus wel een patroon te ontdekken: mijn lievelingskleur is groen. Gelukkig kan mijn vriend zich daar ook in vinden.

Voordat wij er kwamen wonen lag er een hele donkere, bijna zwarte, vloer in de woonkamer en dat maakte de kamer heel donker. Volgens mij moet een woonkamer juist een frisse en lichte vloer hebben. Wat ik echt heel mooi vind is dat extra brede laminaat waarin de groeven extra zijn aangezet zodat je goed ziet dat het losse planken zijn. Dan lijkt het bijna een echte eikenhouten vloer. 

De woonkamer is verbonden met een open keuken, dus die twee moeten ook weer heel goed bij elkaar passen. Het wordt bijvoorbeeld een en dezelfde vloer. En de keuken gaan we verven in een kleur die bij de woonkamer past.  

In ons oude huis hadden/hebben wij een kast tegen de wand van kratjes. De kratjes gebruiken zoals het in mijn moodboard staat leek me ook een leuk idee als toch een beetje een scheiding tussen de woonkamer en de keuken. Het is best een grote ruimte. Kan ik ook mooie spulletjes in kwijt, aan beiden kanten. Of ik ze ook wit ga verven weet ik nog niet. Even uittesten hoe ze in de ruimte staan. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...