Verhuiscadeau: een foto op aluminium van fotofabriek.nl

Het eerste pakketje dat ik dat ik in ons nieuwe huis van de postbode in ontvangst mocht nemen was een housewarmingscadeau van fotofabriek.nl! Vol enthousiasme heb ik het pakketje opengescheurd om te kijken hoe de foto die ik na veel wikken en wegen had uitgezocht er uit zou zien op aluminium. Ik was super benieuwd, want hoewel ik al veel had gehoord over het printen van foto's op aluminium, had ik het nog nooit in het echt gezien. Ik ben er super blij mee en hij krijgt een mooi plekje in ons huis! De foto komt heel goed uit en de stoere, industriĆ«le sfeer die om de foto op aluminium hangt past heel goed bij ons interieur.


Foto aluminium fotofabriek.nl judits klusboek
Ik vond het heel lastig welke foto ik moest kiezen. Het moest niet alleen een mooie foto zijn, maar ook een waar veel herinneringen achter zitten en die je graag in je interieur terug wil zien. Daarbij kwam ook nog dat de foto bij het medium moest passen. De aluminium plaat waarop geprint wordt is grof, dus dat zorgt automatisch al voor een stoere uitstraling. Kritiek die je veel hoort, en wat ook fotofabriek.nl zelf netjes aangeeft, is dat witte kleuren niet geprint worden. Heb je een foto met veel wit, dan is dat dus niet zo handig, want dat wordt niet wit, maar aluminium zilver. 

De website is heel overzichtelijk en goed te gebruiken. Zodra je hebt gekozen waar je een foto op wil laten drukken, in mijn geval dus aluminium, ga je automatisch door naar een foto editor. Hier kan je je foto uploaden en in het witte vlak slepen. Je hebt de mogelijkheid om de grootte aan te passen of te kiezen voor een foto collage en eventueel tekst en animaties toe te voegen. Je kan in deze editor niet de foto zelf bewerken, dus als je dat zou willen zal je dat van te voren in een ander programma moeten doen. Zodra je je bestelling in het winkelmandje hebt gelegd krijg je een leuke preview van jouw foto boven een bank. Zo kan je niet alleen de grootte checken, maar als je inzoomt zie je ook hoe de foto uitkomt op aluminium!

detail foto aluminium fotofabriek.nl judits klusboek
De foto die ik heb uitgekozen komt super goed tot zijn recht op het aluminium omdat het een beetje een rauw/grof sfeertje krijgt. In mijn geval vind ik dat heel goed bij de foto, en het verhaal erachter passen. De foto heb ik een paar jaar terug gemaakt in Ghana, toen wij daar waren voor vrijwilligerswerk in een weeshuis. Voor mij straalt deze foto de hele ervaring in Ghana uit. Hoe anders, hoe zwaar, hoe bijzonder en hoe mooi het was. De foto is op het aluminium echt gaan leven!detail foto aluminium fotofabriek.nl judits klusboek
Het wit die te vinden was in de schuimkoppen en de wolken is inderdaad niet geprint waardoor je daar het aluminium terug ziet. Dit is gelijk het enige dat ook reflecteert in het daglicht. 
En ik ben helemaal weg van die reflectie. Elke beetje licht dat op de aluminium plaat valt wordt weerkaatst. Hij komt zeker weten op een licht en zonnig plekje in huis te hangen, zodat hij elke keer anders is als ik er naar kijk. Zelfs buiten op het dakterras is nog een optie, want de foto op aluminium is uv- en waterbestendig! 
Zeker een aanrader dus, maar je moet wel goed nadenken welke foto's je geprint wil hebben. Bij mij is het nu gelukkig goed uitgepakt. Ik ben van in ieder geval van plan meerdere foto's op aluminium te laten printen zodra ik weet waar ik ruimte heb voor schilderijen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...